Noppenfolie isolatie tips

Tips voor goede isolatie met noppenfolie
Isolatie noppenfolie

Isolatie noppenfolie

 

Noppenfolie voor isolatie. Een goedkopere, doch efficiënte manier van isoleren. Isoleren van uw kruipruimte of dakbeschot met noppenfolie is een goed alternatief t.o.v. de traditionele manieren zoals met glaswol.
Om u te verzekeren van behaaglijke warmte in huis denk dan eens aan isoleren met noppenfolie. Natuurlijk kunt u er op los gaan stoken. Maar dat is duur en bovendien extra belastend voor het milieu. Kijk daarom eens wat goede isolatie voor u doet. Het verhoogt uw wooncomfort en levert u forse besparingen op. Aangenaam wonen en kosten besparen is een kleine moeite.Een aangenaam binnenklimaat biedt comfortabele warmte in de winter en verkoeling in de zomer. Dit bereikt u door uw woning verantwoord te isoleren. U verhoogt uw wooncomfort en verlaagt uw energielasten. Dat laatste is ook heel aangenaam met het oog op de toekomst. Energie wordt immers steeds duurder. Naar verwacht zijn binnen nu en 10 jaar de energiekosten de grootste post van uw maandelijkse woonlasten! Professionele noppenfolie is relatief goedkoop en heeft al een isolatiewaarde van 3,3 K/watt/m2. Dus deze manier van isoleren is snel terug verdiend. De noppenfolie bevat luchtkamers van 31 mm in diameter en van 12 mm dik. Zoals iedereen wellicht weet isoleert stilstaande lucht het beste.

Breng de professionele noppenfolie dan ook niet koud tegen een muur of dak aan, maar zorg dat er een luchtspouw van tenminste 2 cm tussen zit.

Goed isoleren is ook ventileren!!!

Isoleren met aluminium noppenfolie.

Een hele goede optie om bijvoorbeeld uw dakbeschot aan de binnenzijde te isoleren is gebruik te maken van de noppenfolie met aluminium laag. Een reflectie laag die de warmte binnenshuis houdt en stilstaande lucht welke een isolerende functie heeft. Ook hier geldt! Enkel in combinatie met een luchtspouw aanbrengen om condens vorming te voorkomen. Stilstaande lucht is de beste isolatie.

Uw tuinkas isoleren tegen de vorst. Noppenfolie als vorstbescherming.

Het met noppenfolie isoleren van uw tuinkas zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en de vorst buiten tevens bespaart u hiermee op de verwarmingskosten. De investering van de noppenfolie is dan ook zo terug verdient. Als u een glazen tuinkas heeft, raden wij het gebruik van onze 3-laags professionele noppenfolie aan. Deze noppenfolie bevat talloze luchtbellen. Elke luchtbel (= nop met 31 mm doorsnede) zit gevangen tussen 3 lagen folie. Deze stilstaande lucht zorgt voor prima isolatie. Naast een uitstekende isolatie biedt deze folie eveneens het voordeel dat de hoeveelheid licht dat de planten bereikt, haast niet verminderd wordt. Noppenfolie houdt slechts 15% licht tegen. Wij leveren uitsluitend UV – bestendige noppenfolie voor isolatie. Let hierop bij het vergelijken met aanbieders elders, aangezien niet UV bestendige noppenfolie in korte tijd broos wordt en als papier uiteenvalt.

De noppenfolie kan heel eenvoudig aangebracht en verwijderd worden met behulp van snapshots / fix-clips. Deze bevestigingen kunnen met een halve draai in het aluminium profiel bevestigd worden. De noppenfolie zit dan tegen de roedes aan, hierdoor heeft u tussen het glas en de noppenfolie nog een noodzakelijke luchtspouw van een 2/3 cm welke eveneens voor een extra isolatielaag zorgt = want stilstaande lucht. Nadeel van de fix-clips is dat de noppenfolie beschadigd en het lastig is om het volgend seizoen de folie op exact dezelfde plek te krijgen. Om die reden bieden wij ook een start set aan van een vol kern UV bestendige nylon draad met doekknijpers. U bevestigd horizontaal boven en onder in uw kas de nylondraad aan. De noppenfolie slaat u hieromheen en met de doekknijpers maakt u deze vast. In het voorjaar kunt u de noppenfolie erg eenvoudig weer verwijderen.

Sla de noppenfolie goed opgevouwen DONKER op en u kunt het volgende winterseizoen de folie nogmaals gebruiken.

Voordelen van noppenfolie om uw tuinkas vorstvrij te houden:

·         Jaar na jaar herbruikbaar.

·         Eenvoudig aan te brengen aan de binnenkant van uw tuinkas.

·         Houdt de tuinkas vorstvrij.

·         Besparing op de verwarmingskosten.

·         Beschermt uw planten tegen vrieskou en vorst.

·         Lage investering.

De professionele noppenfolie als zwembad afdekking.

Onze professionele noppenfolie met de dikke noppen is ook prima geschikt om in de zomermaanden te gebruiken als zwembad afdekking met als doel om de warmte beter vast te houden. Afhankelijk van welk type zwembad kunt u de noppenfolie gewoon 's nacht op het wat laten drijven, de luchtbellen geven isolatie en het zwembad water zal minder warmte uitstralen en dus warmer blijven. Ook is de noppenfolie geschikt voor een oprol mechanisme. Wanneer u meerdere stroken noppenfolie aan elkaar wilt bevestigen adviseren wij om water vaste tape hiervoor te gebruiken.

De professionele noppenfolie kunt u bij ons in breedtes van 120 tot en met 450 cm bestellen per strekkende meter. Uiteraard wordt u de bestelde meters aan één stuk toegezonden! Professionele noppenfolie ook als zwembad afdekking.